Skoda släpper teaser på nya elbilen Skoda Elroq

Den nya teasern visar ljussignaturen på Skoda Elroq.

I höst är det premiär för Skodas nästa elbil Skoda Elroq. Detta blir en ytterligare suvmodell som kommer att komplettera den större Skoda Enyaq. Nu visas den första teaserbilden av modellen som sedan kommer lanseras på marknaden under 2025.

Skoda Elroq fångar Skodas nya formspråk Modern Solid och Elroq kommer att kännas igen vid de nya framlyktorna som visas på teaserbilden. Bilden avslöjar dessutom att det är den första modellen som får Skoda utstavat på huven.

– På Skoda är design en viktig del av märkets identitet och en av våra framgångsfaktorer. Den ständiga utvecklingen av visuella element är både en krävande och exalterande uppgift. Av den anledningen, är mitt team och jag mycket glada att kunna presentera en förhandstitt av den första Skoda-modellen att inkorporera det nya formspråket Modern Solid som exempelvis kännetecknas av Tech-Deck Face och en mer genomgående robust look, berättar Oliver Stefani, Designchef på Skoda Auto.

Sedan tidigare har Elroq visats som en klump.

– Helt nya Elroq kommer utan tvekan att sätta en ny ton och dessutom är den riktigt iögonfallande, tillägger Oliver Stefani.

Skoda Elroq är startskottet för en elbilsoffensiv från den tjeckiska biltillverkaren som kommer att bestå av hela sex elbilsmodeller under de kommande åren. Elroq är den tredje efter Enyaq och Enyaq Coupé och motsvarar Skoda Karoq i storlek.

Skoda Epiq är också på gång.

På gång är också Skoda Epiq, ett nytt insteg med ett riktpris på 25 000 euro som Skoda har planerat att täcka av i början på 2025, med försäljningsstart under samma år. Här kan du läs mer om Epiq.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.