Vad talar för att Emily GT går i produktion? Nevs projektledare Peter Dahl berättar

Projektledare Peter Dahl.

I slutet på förra månaden kom nyheten om att försäljningen av NEVS elbilsprojekt Emily GT gick i stöpet. Mannen bakom bolaget EV Electra som skulle köpa projektet gick helt enkelt inte att jobba med, vilket ledde till ”frustration hos både Nevs och ingenjörsteamet”.

Alrik Söderlind från Alriks Bilar har träffat Peter Dahl som arbetade som projektledare på NEVS och var högst delaktig i framtagningen av prototypeerna. Vad talar för att NEVS Emily GT ska gå i produktion?

– Det finns en marknadspotential för den här typen av bil, den är tillverkad och utvecklad i Europa. Den har en väldigt massa trevliga egenskaper med goda innerutrymmen, bra körbarhet och rolig att köra, berättar Peter: ”Sverige har dessutom haft en tradition av att göra bilar med en själ och tilltalar ägaren emotionellt”.

Peter är övertygad om att Emily GT skulle kunna vara i produktion om tre år om Nevs hittar rätt köpare. Och intresset finns… kolla in inslaget nedanför:

Bonusklipp: Alrik har också träffat NEVS VD Nina Selander. Under intervjun bekräftar hon att man efter den misslyckade affären med EV Electra redan för dialog med nya intressenter:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.