Honda ska bli störst på elbilar i Japan med kompakt transportbil

Honda har beslutat att sätta klorna i hemmamarknaden Japan och det med hjälp av elbilar. Från och med oktober kommer Honda att leverera en eldriven variant av en av sina bästsäljande bilmodeller i landet. Honda har genom satsningen som mål att bli störst på elbilar på hemmamarknaden.

Honda lanserar nu en helt eldriven variant av sin eldrivna transportbil N-VAN. Nya N-VAN e: placerar sig i segmentet med små ”kei-bilar” och kommer att leverera 245 kilometer i räckvidd. Det ska vara fullt tillräckligt för leveranstjänster som är den största gruppen som använder fordonet idag.

När det är dags att ladda kan det göras genom ett vägguttag på 4,5 timmar (6 kW) eller genom en snabbladdare på runt halvtimmen med en effekt på 50 kW. Honda lovar också den senaste batterikylningstekniken föra att garantera lång livslängd och ett avancerat värmesystem för att maximera effektiviteten, särskilt på vintern.

Den kompakta och praktiska skåpbilen har ett boxigt format som ska maximera lastutrymme med ett platt och lågt golv och ett relativt högt tak. En stor öppning på passagerarsidan utan B-stolpe gör det lätt att nå lasten. Med eldrift blir bilen också betydligt tystare vilket ska bidra till en ökad komfort.

Flera varianter

Endast kreativiteten sätter stopp för applikationen.

Honda N-Van e: kommer att erbjudas i en rad olika varianter. L4-varianten innebär fyra sittplatser och ett litet mindre lastutrymme. För den som verkligen vill lasta finns G-varianten med en sittplats, och ett maximalt lastutrymme. Eller så siktar man på mellanvarianten L2 med två sittplatser. Eller så kan man ta siktet på FUN-varianten som introducerar en hel rad med roliga exteriörfärger och designinslag som ska pigga upp i vardagen.

Det ska helt enkelt finnas en N-Van för alla. Honda har inte heller snålat in på säkerheten. Det lilla fordonet har förarassistanssystem som vilken modern bil som helst och en rad aktiva säkerhetssystem som ska förhindra kollisioner.

Bilarna kostar från runt 160 000 kronor i Japan och de första kunderna kan se fram emot leverans den 10 oktober.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.