Elon Musk om Teslas kommande elbilar

Tesla arbetar på flera nya elbilar. Under de senaste året har Tesla visat upp två kommande modeller dolda under skynken i samband med presentationer om framtiden. Under nattens aktieägarmöte tycks Tesla har reviderat den planen.

Nu visade Tesla för första gången upp tre bilar under skynken, som kan komma att lanseras framöver och bli en viktig del i Teslas produktportfölj. En av dem kan vara den robottaxi som Tesla sagt att man ska visa upp den 8 augusti. 

– Vi har så klart en del nya produkter som vi arbetar med, som gömmer sig under skynkena. De kommer vara ganska speciella. En del människor kommer säkert att säga att de där är ju ingen speciellt… vänta bara, det kommer de vara, sa Elon utan att avslöja något.

Teslas framtid. ”Vi har fortfarande en lång väg att gå”, lyder texten på presentationen.

Under aktieägarmötet pratade Elon Musk mycket om självkörande bilar och Teslas ambitioner på den fronten. En dag kommer alla kunna få en mjukvarauppdatering, som gör bilen helt självkörande och kan ingå i en autonom taxiflotta som kan generera pengar åt ägaren.

Elon Musk pratade också en del om utmaningarna om att tillräckligt många kunder inte har råd att köpa en Tesla idag. Det är något som Tesla vill lösa genom billigare och mer prisvärda modeller. .

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.