Lynk & Co visade upp sin första elbil Z10 i Göteborg

Idag visade Lynk & Co upp sin allra första elbil direkt från designcentret i Göteborg. Detta är Lynk & Co Z10 som tar formen av en slank sedan på hela 5,03 meter med en lång hjulbas på 3,01 meter.

Lynk & Co var sparsamma kring detaljerna men sa i alla fall att det ska vara möjligt att ladda på med 573 kilometer i körsträcka på 15 minuter – vilket kommer göra denna elbilen som är baserad på Geelys SEA-plattform till en effektiv långkörare. Räckvidden på en laddning kan vara upp till 800 kilometer (CLTC).

Den slanka karossen ger en luftmotståndskoefficient på endast 0,198 Cd vilket skvallrar om en effektiv bil. Det sades inget om motoreffekt men Z10 ska klara sprinten 0 till 100 km/h på snabba 3,5 sekunder. Kanske finns det ett släktskap med koncernsyskonet Zeekrs 007 som erbjuder hisnande prestanda och paketering.

I kupén råder det ingen brist på bekvämligheter. I centrum i den avskalade interiören finns en pekskärm på 15,4 tum. En omfattande stämningsbelysning lyser upp interiören, och ett minst lika omfattande ljudsystem från Harman Kardon med 28 högtalare garanterar en omvälvande musikalisk upplevelse. Utöver uppvärmda och ventilerade säten fram och bak kan Lynk & Co också erbjuda massagestolar.

Om Lynk & Co Z10 kommer till Sverige framkom inte under presentationen, men företaget har lovat att lansera sin första elbil för Europa i år – dessutom hölls den här avtäckningen i Göteborg. Kanske är det detta man kommer erbjuda?

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.