Richard kör till Alperna i Ferrari med elektrisk drivlina från Tesla

Under några år har vi nu kunnat följa Electric Classic Cars som konverterar äldre klassiska bilar till eldrift. Företaget är baserat i Wales och har bland annat konverterat flera Ferrari Testarossa.

Med den elektriska drivlinan kallar man dem för Teslarossa. Ut flyger nämligen den 420 kg tunga förbränningsmotorn och in åker en elektrisk drivlina från Tesla. Det häftiga är att bilarna får både bättre prestanda och vägegenskaper med den nya drivlinan.

Men hur bra är de egentligen på en längre resa? För att besvara den frågan gav sig teamet ut på en rejäl långresa på närmare 322 mil. Och inte bara med en Teslarossa, utan två. Resan gick från Wales till de schweiziska Alperna och hem igen. I en video får vi följa med på den resan.

– Jag måste säga att dessa saker har varit fantastiska när det kommer till längre resor, de är riktiga GT-bilar. Det var verkligen riktigt bekvämt, berättar Richard från Electric Classic Cars.

Kolla in resan nedanför:

I en andra video räknar Richard också ut vad kostnaden hade varit om de hade kört en Ferrari Testarossa med bensinmotorer. Det blev en stor besparingen, både sett till pengar och minskat CO2-utsläpp. Kolla in det inslaget nedanför:

3 218 km

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.