Svensk premiär för elbilen Nio EL8 med inbyggt kylskåp

Nio har idag lanserat sin stora sexsitsiga lyxsuv Nio EL8 på den svenska marknaden. Bilen mäter 5 099 mm i längd, 1 750 mm på höjden och har en bredd på 2 199 mm. Den långa hjulbasen på 3 070 mm garanterar en stor interiör och här ryms alltså sex sittplatser fördelade över tre sätesrader.

EL8 kommer erbjudas i två utföranden, som båda kommer erbjudas en särskilt lyxig andrarad. Den lite mer lyxiga Executive-varianten kommer dessutom att vara utrustad med ett kylskåp på den andra stolsraden och erbjuda möjligheten till en Hot Stone Massage-upplevelse i första och andra sätesraderna som standard.

Nio EL8 kommer med ett löfte om en bekväm upplevelsen med säten med nollgravitation, zonindelad uppvärmning och ventilation. I kupén finns också Nios doftsystem för att bidra till en ökad sinnesstämning. Löftet är en varmare, renare och mer hållbar interiör i harmoni med teknik för att förbättra användarupplevelsen.

Rymlig kupé, med kylskåp på andra sätesraden.

Nio nämner bland annat laminerade glas och fler än 50 andra akustiska åtgärder som bullerreducerande däck och funktionen ”intelligent Smooth Stop” som minimerar ”nickningseffekten” vid bromsning. En luftfjädring med dubbla kammare ska också bidra till komforten.

Nio EL8 får fyrhjulsdrift med två motorer som tillsammans producerar 480 kW och tar bilen från 0 till 100 km/h på 4,1 sekunder. Ett batteri på 100 kWh ska ge en räckvidd på 510 kilometer (WLTP). Det mindre batterialternativet på 75 kWh ger en räckvidd på 390 kilometer (WLTP) .

Även EL8 kommer ha stöd för Nios snabba batteribyten vid en Power Swap-station som alternativ till snabbladdning. Med det kommer också möjligheten till att hyra batteriet med bilen. Priserna för Nio EL8 startar på 999 000 kronor, därtill tillkommer sedan en batterihyra. Det mindre på 75 kWh erbjuds för 1799 kronor per månad och det större på 100 kWh för 2 999 kronor per månad.

För den som vill köpa EL8 med batteriet inkluderat börjar priserna med det lilla batteriet på 1 129 000 kronor. Nio EL8 med batteriet på 100 kWh kostar 1 239 000 kronor. Leveranserna av nya EL8 startar den 15 september

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.