Här är Fiat Panda som elbil – kortare än fyra meter

Fiat avslöjar nu de första bilderna på nya Grande Panda, märkets nya bilmodell inspirerad av 1980-talets Panda. Denna modellen kommer att svara upp till den ökade efterfrågan på mindre kompakta elbilar.

Grande Panda kommer först att lanseras i Europa, Mellanöstern och Afrika, och kommer att finnas tillgänglig både som elbil, men också i ett hybridutförande. Med en totallängd under fyra meter vill Fiat erbjuda en modell som ska möta familjers behov i dagens städer.

– Det bästa sättet att fira Fiat 125 år är att börja skriva de första sidorna i vår framtid, med start med nya Grande Panda. Designad i Turin, Italien av vårt Centro Stile, förkroppsligar Fiat nya skapelse sin föregångares värderingar, säger Olivier Francois, VD för Fiat.

– Denna kompakta bil är baserad på en global plattform, vilket ger varumärket möjlighet att utöka sin globala räckvidd. Med Grande Panda börjar Fiat nu sin övergång till globala och gemensamma plattformar som täcker alla regioner i världen, och överför de resulterande fördelarna till sina kunder världen över. Faktum är att Grande Panda är perfekt anpassad för familjer och urban mobilitet i alla länder… en riktig Fiat, fortsätter Olivier Francois.

Idag delar Fiat inte med sig av några detaljer om prestanda eller andra specifikationer. Inte heller någon tidplan för lanseringen. Grande Panda är däremot den första modellen i en större Panda-familj med en ny modell som ska lanseras varje år fram till 2027.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.