Porsches exklusiva laddningsnätverk höjer effekten

Förra sommaren presenterade Porsche sitt koncept Porsche Charging Lounges. Ett upplägg som ska ge en lyxiga laddningsupplevelse med snabba laddare och bekväma lounger. Nu vässar Porsche laddarna ännu mer och ökar effekten från 300 till 400 kW vid laddningshubbarna. Först ut är stationen i Ingolstadt.

Porsche har idag tre Porsche Charging Lounges, samtliga placerade i Tyskland. Uppgraderingen av effekten vid snabbladdarna kommer till följd av att Porsche nyare elbilar kan ta emot högre laddningseffekter. Nya utgåvan av Taycan kan ladda med upp till 320 kW.

Laddningsnätverket, som inkluderar tillgång till snabbladdarna och de avkopplande loungerna är endast exklusivt öppna för Porsche-förare. Det är så man vill ha det:

– Porsche har ambitiösa mål mot elektrifiering. 2030 vill vi att över 80 procent av de bilar vi levererar ska vara helelektriska. De exklusiva Porsche Charging Lounges ger ett viktigt bidrag till detta. De är ett hållbart och toppmodernt tillägg till Ionity-nätverket, säger Oliver Blume, styrelseordförande för Porsche AG.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.