Elbilarna gav ett uppsving för Volvo Cars

Volvo Cars sålde under årets första kvartal 162 938 bilar, det är en ökning med tio procent jämfört med samma period förra året. Ökningen tillskrivs Volvos växande försäljning av elbilar.

Under årets första tre månader utgjorde försäljningen av elbilar 18 procent av alla sålda bilarna. Totalt blev det 30 069 elbilar globalt. Det kan jämföras med samma period i fjol då Volvo sålde 11 721 elbilar, motsvarande 8 procent av den totala försäljningen.

Flest antal elbilar sålde Volvo i Europa. Den siffran är 21 047 stycken, motsvarande 29 procent av regionenens totala försäljning. Minst antal såldes i Kina med 926 motsvarande 2,5 procent av regionens försäljning.

I Sverige levererade Volvo under årets första kvartal 9256 bilar, av dessa var 3 596 elbilar. Det motsvarar en andel på 39 procent.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.