Säljstart för nya vassare Volkswagen ID.4 och ID.5

Volkswagen har nu släppt nya uppdaterade Volkswagen ID.4 och ID.5 till försäljning på den svenska marknaden. Bland nyheterna finns ett nytt infotainment, en ny effektivare elmotor och förvärmning av batteriet inför snabbladdning.

I de bakhjulsdrivna Volkswagen ID.4 Pro och ID.5 Pro sitter nu en elmotor på 210 kW (286 hk) vilket är 60 kW mer än tidigare. Räckvidden är nu upp till 535 kilometer på denna modellen. Priset för ID.4 Pro startar på 586 900 kronor.

För den som är ute efter fyrhjulsdrift finns ID4. Pro 4Motion med en effekt på 210 kW (286 hk) vilket innebär en ökning med 15 kW. Som toppmodell erbjuds också fyrhjulsdrivna ID.4/ID.5 GTX 4Motion med en totaleffekt på 250 kW (340 hk). En ökning med 30 kW från det tidigare modellåret. Denna modellen klarar nu 0 till 100 km/h på 5,4 sekunder.

– Med uppgraderade ID.4 och nya ID.5 kan våra kunder se fram emot höga tekniska prestanda med toppmodern mjukvara och infotainment. Dessutom finns omfattande assistanssystem som inte lämnar mycket övrigt att önska. Vidareutvecklade ID.4 och ID.5 ligger i toppsegmentet med sin nya teknik och med sin uppskattade kombination av köregenskaper, komfort och utrymme, kommenterar Imelda Labbé, medlem i märket Volkswagens ledningsgrupp med ansvar för försäljning, marknadsföring och eftermarknad.

Volkswagen presenterar dessutom en ny instegsversion genom ID.4 Pure. Modellen kostar från 519 900 kronor och är utrustad med en motor på 125 kW (170 hk). Den får ett mindre batteri på 52 kWh och en räckvidd på 361 kilometer.

Volkswagen har också presenterat nya Edition-paketeringar inför det nya året där man utrustat instegsversionerna med utvalda tillval med målet att ge en enkel och översiktlig paktering till ett fast pris.

– Vi vässar hela vårt elbilserbjudande ytterligare i samband med att vi nu öppnar uppgraderade ID.4 och ID.5 för beställning. Redan bra elbilar har helt enkelt blivit ännu bättre. Och vi är glada över att kunna erbjuda dem till ett ännu attraktivare pris, inte minst genom Edition-versionerna med ”extra allt”, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.