Rysslands nya elbil Amber väcker bara en massa frågor

Ibland kommer helt solklara elbilar, men så ibland dyker det också upp totalt galna och urflippade bilmodeller. I den sista kategorin tycks ryska biltillverkarne Avtotor vilja placera sig. I veckan presenterade de sitt nya elbilskoncept Amber.

Konceptet ser helt flippat ut och är utvecklat vid Moskvas tekniska universitet, men enligt ryska bilmedier så är det bara en prototyp. Produktionsbilen kommer att ha ett helt annat utseende när den går i produktion under 2025.

Amber som är byggd av delar från en Lada Vesta ska företaget använda för att utföra tester på sin elbilsplattform. Ännu har inte de tekniska specifikationerna för modellen avslöjats.

Enligt uppgifter är planen att tillverka en elbil som lämpar sig för sista-milen-leveranser och för bildelningstjänster. Målet är att producera upp till 50 000 bilar årligen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.