Ryktet: Nissan backar från Europa – elbilen Leaf kan försvinna

Nissan har det kämpigt och ska positionera om sig på marknaden. Målet är att minska på konkurrensen och istället skapa lönsamma samarbeten. Det innebär att man ska lämna den europeiska marknaden med flera bilmodeller för att satsa mer på USA, Kina och Japan, skriver Reuters.

En av bilmodellerna som kan komma att lämna Europa är Nissan Leaf, då man enligt tidningen ska låta samarbetspartnern Renault stå för elbilar i Europa. Nissan ska dock fortsätta ha en viss europeisk närvaro bland annat genom fossilmodellerna Qashqai och Juke.

Det kan låta som ett drastiskt beslut för en av Europas mest sålda elbilar. Samtidigt har konkurrensen mångdubblats under de senare åren och Nissans försprång med Leaf har minskat rejält.

Den 28 maj ska Nissan uttala sig ytterligare i frågan. Tesla Club Sweden har reflekterat vidare.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.