Trots hävd karantän: Kommun sätter stopp för Tesla. Tesla öppnar ändå.

Teslas fabrik i Fremont. Foto av: Tesla/Alexis Georgeson

Strax innan helgen kom beskedet att företag i Kalifornien, däribland Tesla kan återuppta sina tillverkning efter en långvarig karantän i delstaten. Därefter grusades dock planerna för Tesla. Den lokala kommunen Alameda som Teslas fabriker ligger i satte sig på tvären.

Beskedet irriterade Tesla och Elon Musk som hotade med att flytta tillverkningen till Nevada eller Texas om kommunen inte ändrar sig. Detta trots at Tesla vidtagit flera säkerhetsåtgärder enligt ett blogginlägg.

Tesla trotsar beslut och öppnar fabriken

Teslas Vd Elon Musk valde att trotsa beslutet, som han ansåg vara olagligt. Han öppnade därefter fabriken ändå.

– Jag kommer finnas vid produktionslinan med alla andra. Om ni ska arrestera någon, låt det vara mig, skrev Elon i en Tweet.

Kalifornien har suttit i karantän sedan i slutet på mars. Tillverkningen av den nya bilmodellen Tesla Model Y hade knappt hunnit påbörjas och efterfrågan är mycket stor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.