Lucid Motors visar upp sina prototyper av lyxiga elbilen

Uppstickaren Lucid Motors visar upp sina framsteg med att ta fram premium-elbilen Lucid Air. I en video visar man upp de 40-tal prototyper man byggt för att testa elbilen. Ytterligare dussintal är planerade.

Prototyperna används för att testa elbilen i allt från extrema vintertester i vintriga Minnesota, till långmilspendling mellan San Fransisco och Los Angeles.

Lucid Air är elbilen för dig som inte bara vill flyga i förstaklass utan också färdas på marken i förstaklass, skriver Lucid Motors på sin hemsida. Lucid Air ska kompromisslöst erbjuda lyx.

Även prestandan ska vara på topp. Räckvidden uppges vara 640 km enligt den amerikanska körcykeln EPA. En betydligt strängare standard än våra europeiska motsvarighet. Topphastigheten är hissnande 320 km/h och 0-60 mph (0-96km/h) ska ske på under 2,5 sekunder.

Elbilen har all teknik för autonom körning. När lagstiftning och tekniken är mogen kommer autonom funktioner erbjudas via en trådlös mjukvaruuppdatering.

Målsättningen är Lucid Air ska kosta från €75 000 med första leveranser hösten 2021.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.