Roev bygger eldrivna camping-pickuper baserade på Toyota Hilux

Australiensiska Roev bygger eldrivna campingbilar för uthyrning tillsammans med RedSands Campers. Med fyrhjulsdriven eldrift och exceptionella terrängegenskaper man locka ävertyrliga turister som vill njuta av tystnaden i vildmarken fullt ut.

Som grund till sina konverteringar använder Roev pickuperna Toyota Hilux och Ford Ranger. Företaget slänger ut bensinmotorn och ersätter den med en helt elektriska drivlina.

De ombyggda bilarna får ett batteri på 96 kWh vilket ska ge runt 360 kilometers körsträcka. Fordonen kan snabbladdas med 80 kW vilket ska ge ”runt 50 till 100 kilometer i körsträcka under en lunchpaus”. AC-laddning är möjlig med upp till 11 kW.

För att förenkla campinglivet är det också möjligt att mata ström ut ur batteriet genom två kontakter för att driva elektriska apparater. Campingbilarna är komplett utrustade med ett praktiskt kök med kylskåp och kokplattor. På taket finns ett campingtält med sovplatser.

De eldrivna pickuperna är ett svar på ökad efterfrågan från kunder. RedSands berättar att omkring 80 procent av deras kunder kommer från Europa, och framhåller att det är just dessa som i allt högre grad efterfrågar de eldrivna alternativen.

I ett samarbete med parknätverket G’Day Group ska man också säkra laddinfrastruktur i de största nationalparkerna.

– Vi har väntat i åratal på en kommersiellt tillgänglig robust elbil med fyrhjulsdrift i Australien. Vi släpar efter. Ibland behöver du bara ta saken i egna händer och bevisa att det kan fungera. Det kommer att bli den nya tidens camping. Det ger så många möjligheter, kommenterar RedSands vd Adam Sands.

De första bilarna kommer vara klara för uthyrning till juli 2024.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.