Succé för General Motors billiga lyx-elbil Wuling Bingo i Kina

Wuling Hongguang Mini EV blev snabbt en av Kinas mest sålda elbilar när den lanserades för tre år sedan. Den kompakta elbilen med ett lågt pris runt 40 000 kronor lockade helt enkelt många köpare. Även om elbilen var väldigt enkelt, så var den ändå betydligt mer praktiskt och säkrare än en moped som annars kanske hade varit alternativet.

Bakom Wuling Motors står amerikanska General Motors och kinesiska Saic Motors. Under våren har duon lanserat ytterligare en kompakt elbil. Denna gången är den lite mer lyxig än föregångaren Mini EV med möjlighet till en betydligt högre utrustningsnivå. Succén har inte uteblivit – under april leverade Wuling Motors 16 383 exemplar.

Wuling Bingo kommer med två motoralternativ. Den kraftfullaste varianten får en motor på 49 kW (68 hk). Som alternativ finns också en mindre motor på 30 kW (41 hk). Modellen kommer med två val av batteristorlek, antingen på 17,3 kWh eller 31,9 kWh. Räckvidden är 203 respektive 333 km enligt generösa körcykeln CLTC.

Wuling Bingo har plats för fyra personer, mäter 3 950 mm i längd, 1708 mm i bredd och 1580 mm på höjden. Som standard är Bingo skralt utrustad med en enkel instrumentpanel, textilklädseln och två högtalare.

Men för den som vill höja standarden finns möjlighet att välja till en sju-tums instrumentpanel och en 10,25-tums infotainmentskärm. Med tillvalet kommer också lyxigare stolar, fyra högtalare och röststyrning.

Dessutom får Bingo snabbladdning något som saknades på föregångaren Mini EV. Att snabbladda från 30 till 80 procent ska dock ta blygsamma 35 minuter.

Bingo har också en uppblåsbar madrass i baksätet som kan förvandla den till en kompakt campingbil. I Kina startar priserna på strax under 90 000 kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.