Rivians nästa elbil blir den mindre suven R2

Amerikanska Rivian har fram tills idag lanserat två elbilar. Den eldrivna pickupen Rivian R1T och dess suvsyskon R1S. Men Rivian arbetar också på en mindre suv.

Den har fått namnet Rivian R2 och i samband med en frågestund på Instagram visade Rivian för första gången upp lermodellen av R2 dold under ett skynke.

Rivian R2 tycks få samma boxiga format som R1S, men då naturligt i ett mindre och mer kompakt format. Initialt var modellen planerad för lansering till 2025, men det har Rivian senare skjutit på till 2026.

Rivian har planer på att expandera globalt till nya marknader utanför Nordamerika. Bland annat har man pratar om Europa och Kina. Om R1T och R1S kommer hit är oklart, men en naturlig produkt för den europeiska marknaden skulle annars vara något som är lite mindre – och då kan Rivian R2 passa in ganska väl.

I övrigt delgav Rivian inte så mycket mer om R2 i samband med frågestunden.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.