Retrobussen på gång: Säljstart för Volkswagen ID. Buzz and ID. Buzz Cargo i Tyskland

Imorgon startar Volkswagen försäljningen av Volkswagen ID. Buzz and ID. Buzz Cargo i hemmalandet Tyskland och på några ytterligare marknader i Europa. Men till försäljningsstarten i Sverige dröjer det däremot ett par veckor till: ”Vi är inte riktigt klara i Sverige”, enligt Volkswagen Transportbilar.

Men med säljstarten i Tyskland är också de officiella priserna satta för i alla fall den tyska marknaden. Där kommer priset för Volkswagen ID. Buzz att starta på 64 581 euro. För Cargo-varianten börjar priset på 54 430 euro.

Först ut på marknaden blir en femsitsig version av ID. Buzz som är utrustad med ett batteri på 77 kWh och en motor på bakaxeln som levererar 150 kW (204 hk). Räckvidden är upp till 421 kilometer. Snabbladdning ska vara möjlig med upp till 170 kW vilket innebär från 5 till 80 procent på ungefär 30 minuter.

Cargo-varianten har samma drivlina, men har enligt WLTP ett par kilometer längre räckvidd, 424 kilometer.

Vad de svenska priserna blir är idag inte känt, men de lär bli officiella när Volkswagen i Sverige är redo att starta försäljningen här vilket förhoppningsvis blir inom ett par veckor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.