Ram bekräftar namnet nya el-pickupen – blir smygpremiär i helgen

Amerikanska Ram gör sig nu redo att visa upp sin nya eldrivna pickup som gått under arbetsnamnet Ram 1500 BEV. Nu bekräftar man att det nya namnet blir Ram 1500 REV.

Ram har varit hemlighetsfulla kring utvecklingen av den eldrivna efterträdaren till märkets populära pickup Ram 1500. Namntillägget REV står för revolution, och det är precis det som Ram har i siktet med lanseringen av den eldrivna pickupen.

– På Ram startade vi en revolution förra året när vi bjöd in konsumenter i början av vår elektrifieringsresa och samlade in deras feedback om exakt vad de letar efter i en elektrisk pickup, berättar Mike Koval Jr., VD för RAM.

Tillverkningen av Ram 1500 BEV kommer att starta först nästa år. Nu på söndag lovar Ram att släppa nya saftiga detaljer om pickupen. Idag finns inga konkreta uppgifter om vad modellen kommer att erbjuda.

Det kommer däremot inte bli en fullständig avtäckning i helgen. ”Formellt” kommer man presentera modellen som helhet under de kommande månaderna.

– Vi ser fram emot att leverera vår första elbilspickup till de första kunderna nästa år. Vi är övertygade om att Ram 1500 REV kommer att gå om konkurrenterna och erbjuda vad som kommer att vara en ledande kombinationen av de egenskaper som kunderna bryr sig mest om: räckvidd, nyttolast, dragkapacitet och laddningstid, tillägger Mike Koval.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.