Renault ger en avlägsen by gratis elbilar – ska bevisa att eldrift är för alla

Försäljningen av Renaults lilla elbil Zoe håller på att bli en dundersuccé. I kölvattnet av pandemin har många Europeiska myndigheter skapat incitament vilket gynnat försäljningen av den lilla elbilen. Renault Zoe har bland annat gått mot Europarekord.

Renault ser glädjande nog möjligheterna med den senare tidens framgångar, och fortsätter att etablera sin elbil som en värdig kandidat till hushållets garageuppfart. Nu tar Renault siktet på glesbygden. Det genom att ge alla i den franska byn Appy en gratis Zoe, med tillhörande hemmaladdare och en publik snabbladdare på bytorget. Renaults avsikt är att bevisa att elbilen även fungerar i glesbygden.

Appy är en av Frankrikes mest avlägsna byar, placerad i kuperad terräng mot den fransk-spanska gränsen. Det är en liten by med blott 25 invånare. Hur som har alla hushållen nu fått varsin Renault Zoe med tillhörande laddinfrastruktur under en treårsperiod.

Utöver Renaults syfte att bevisa att eldrift är något för alla kommer man också ta lärdom av bybornas körvanor och behov. Renault kommer noga följa invånarna i Appy under treårsperioden. Byborna delar med sig av sina upplevelser och intryck till Renault.

Renault Zoe har en räckvidd på upp till 393 kilometer och kan snabbladdas med upp till 50 kW. Närmsta storstad för byborna är Toulouse, omkring 115 kilometer bort. Tur och retur borde inte vara något problem för elbilen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.