Volkswagen når helt nya kunder med elbilen Volkswagen ID.3

Volkswagen når nya kunder med elbilen Volkswagen ID.3. Ungefär 85 procent av alla som reserverat en ID.3 har aldrig tidigare köpt en Volkswagen.

– Med ID.3 lockar vi också en målgrupp som är tio år yngre än vår genomsnittliga kund som idag är 58 år i Europa, säger VW-chefen Jürgen Stackmann i en intervju med Financial Times.

De flesta som beställt en ID.3 bor i storstäder och andra urbana områden. Det överraskar Jürgen att inte fler bor i regioner där hemmaladdning oftast är enklare. De flesta kunderna är teknikintresserade, och köpte en andrabil till sina hushåll.

Mjukvaruproblem har orsakat leveransförseningar för Volkswagen ID.3. Modellen var tänkt att ha leveransstart i sommar, men är senarelagd till september. Trots förseningarna står Volkswagen plan att leverera mellan 60 000 till 70 000 elbilar i år kvar, uppger Jürgen. Totalt kommer man tillverka omkring 100 000 fordon av ID.3 och efterföljande SUV-modell ID.4 nästa år.

Svensk leveransstart för Volkswagen ID.3 är satt till september. Volkswagen öppnade orderböckerna tidigare i månaden. I Sverige kostar ID.3 från 430 000 kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.