Teslas vd: ”Sannolikt med en kompakt elbil och en större elbil framöver”

Tesla presenterade ännu ett rekordkvartal igår, helt mot trenden från vad andra biltillverkare presterat till följd av vårens pandemi. I samband med kvartalsrapporteringen berättade också Vd Elon Musk om framtiden.

Bland annat kommer nästa fabrik etableras i Austin, Texas. Här kommer Tesla tillverka den spektakulära Cybertruck. Tillverkning av Cybertruck förväntas starta i slutet på 2021. Under samma period kan också tillverkningen av nya Tesla Roadster påbörjas.

Därefter finns ingen fastslagen plan för framtida modeller. Elon Musk väljer dock att korta kommentera framtida möjliga segment.

– Jag tror inte att vi kan kommentera vår detaljerade plan utöver vad som tidigare har kommunicerats eftersom vi vill reservera det för produktlanseringar. Men det vore rimligt att anta att vi skulle tillverka ett kompakt fordon av något slag och förmodligen ett fordon med högre kapacitet av något slag, sa Elon Musk under mötet.

Elon påtalar sedan att Tesla har mycket kvar att göra innan dess. Både Tesla Model 3 och Model Y ska få göra sitt. Därefter ska också Tesla Cybertruck och Semi lanseras.

– Jag tror att vi kommer satsa på de uppenbara sakerna, avslutar Elon.

Det är inte första gången Elon kommenterar möjligheterna kring en kompakt Tesla. Så nyligen som i förra veckan kommenterade han att den tyska fabriken skulle vara en perfekt plats att utveckla och tillverka en kompakt elbil.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.