Prislista och specifikationer på nya Nissan Leaf

Allt om Elbil har tagit del av en prislista och specifikationer för Nissans nästa generation av Nissan Leaf. Klart blir att priset för nya Nissan Leaf blir dyrare än den nuvarande versionen. Rekommenderat cirkapris enligt prislistan är 375 500, eller 335 500kr efter supermiljöbilbonusen.

Om det nya föreslagna bonusförslaget går igenom nästa år höjs elbilsbonusen till 60.000 kronor och Nissan Leaf kommer i så fall kosta 315 500 kronor.

Nya Nissan Leaf har ett batterikapacitet på 40 kWh och en beräknad räckvidd på upp till 38 mil eller den europeiska NEDC-körcykeln. Fler version med högre prestanda och längre räckvidd tros komma senare under 2018.

I ett utförande, med val av två färger

Första versionen av Nissan Leaf som kommer ut i Sverige kommer i ett utförande, kallat 2.Zero. Den valfrihet vi får är att välja mellan två olika färger: Svart eller i en grönguldig färg kallad Spring Cloud. I övrigt är bilen som standard utrustad med flera säkerhetsfunktioner, förarassistanssystem, navigeringssystem och andra komforttillägg.

 

 

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.