Nu finns det 10 000 elbilar i Sverige – så ser fördelningen ut

Det är PowerCircle som i sin månatliga rapport berättar det glädjande beskedet om att vi nu har 10 000 elbilar på våra svenska vägar. Bättre laddinfrastruktur och ökad tillgänglig har gett upphov till det positiva resultatet.

– De senaste månaderna har ökningarna av laddbara bilar nått nya rekordnivåer och det är tydligt att bland de modeller där det är möjligt att välja eldrift så är kunderna benägna att göra det. Ökande modellutbud och en växande laddinfrastruktur skapar därför snabbt möjlighet för fler kunder att välja eldrift inom överskådlig tid, säger Olle Johansson, vd för Power Circle.

Vi ser tydligt att Nissan Leaf och Tesla Model S ligger på en i stort sett delad förstaplats. Uppstickaren Renualt Zoe står för den största ökningen under september månaden, och har gjort så under de senaste månaderna. Beståendet för Nissan Leaf har minskat, vilket kan tolkas som en effekt att man väntar in nya Nissan Leaf som lanseras i början på 2018.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.