Preem öppnar nu sina första snabbladdare – upp till 25 nya stationer på gång varje år

Nu gör Preem som både OKQ8 och Circle K och öppnar egna snabba snabbladdare vid sina bensinstationer. Idag har Preem öppnat fyra 150 kW-snabbladdare vid Preem på Vattenverksvägen i Nacka.

Vid den nya laddstationen på Preem i Nacka som är uppsatt i samarbete med Recharge är det möjligt att betala både med kortbetalning, flera laddkort och appar från olika aktörer. Drop in-priset för laddningen är 8,99 kr / kWh.

– Det är väldigt glädjande att vi med våra nya supersnabbladdare kan underlätta mobiliteten för alla kunder med elfordon i Nacka. Att göra det lättare och snabbare att ladda är en del av Preems strategi att erbjuda fler miljöeffektiva energislag på våra stationer och vårt övergripande omställningsarbete, säger Patrik Johansson, ansvarig för Preems stationsnät i Sverige.

Fler stationer på gång

Fler stationer är på gång också de i samarbete med Recharge. Planen är att årligen öppna 15-25 stationer. Först ut är bemannade Preem-stationer utmed de större huvudvägarna. Snabbladdarna ska ha en effekt på mellan 150 till 350 kW.

– Att Preem har valt att erbjuda supersnabbladdning är ett viktigt steg för elektrifieringen av den svenska bilparken och vi på Recharge är stolta över att vara en del av detta arbete. Vi är måna om att våra laddstationer byggs på platser med mycket trafik där det finns ett bra serviceutbud och Preem är därför en perfekt partner för oss, säger Håkon Vist, VD på Recharge.

Stationerna som Recharge bygger är av märket Kempower och är utrustade med modulär lastbalansering. Det nyttjar kapaciteten i elnätet på bästa sätt och gör det möjligt att bygga fler laddpunkter på varje station. Stationen fördelar sedan kapaciteten effektivt mellan de olika fordonen som laddar.

Parallellt med utrullningen av snabbladdare för persontrafik gör Preem också en satsning på laddning för tyngre fordon på Preems Såifa-anläggningar.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.