Aehra visar interiören på sin första elbil – får en flexibel skärmlösning

Aehra är ett ungt amerikansk-italienskt bilmärke som tidigare i höst visade upp de första detaljerna om sin helt eldrivna suv med samma namn. Då fick vi reda på att Aehra SUV bland annat får saxdörrar av Lamborghini-typ, en totaleffekt på 600 kW (805 hk) och en toppfart på 265 km/h.

Nu visar Aehra också upp interiören – och även den sticker ut. Suven får en hjulbas på tre meter och i den rymliga interiören kommer det finnas möjligheten att välja mellan fyra eller fem sittplatser. Fyra fullvuxna ska i alla fall få plats, förtydligar Aehra.

Centralt i kupén sitter en stor och bred skärm som sträcker sig över hela instrumentbrädan. Här finns allt som föraren behöver som hastighet, räckvidd, klimatanläggning och navigationsinstruktioner. Aehra får också digitala sidospeglar och vyn från dessa sitter och i ytterkanterna på den breda skärmen.

När bilen står parkerad kan skärmen hissas upp ur instrumentbrädan och bli högre. Den kan då användas för att titta på film eller för att jobba. Bilen blir en sorts biograf eller kontorslokal.

– Med skärmen helt utdragen kan passagerarna koppla av och njuta av en film, kanske när bilen laddas eller när en förälder väntar på att hämta ett barn från skolan eller en fest. Skärmen och den rymliga interiören gör också bilen till den perfekta lösningen på videokonferenssamtal, säger designchef Fillippo Perini.

– Istället för att stirra på din smartphone eller bärbara dator kan du luta dig tillbaka och inte bara se alla deltagare i samtalet i perfekt högupplöst klarhet utan också lyssna på dem med kristallklar perfekt ljudkvalitet, fortsätter Fillippo Perini.

Kommer 2025

Aehra SUV kommer att få ett riktpris på runt 185 000. Planen är att starta tillverkningen i slutet av 2025 och lansera modellen i Nordamerika, Europa, Kina och Mellanöstern. Riktpriset är satt till runt 180 000 dollar.

I april kommer Aehra också att visa upp en andra elbilsmodell. Den kommer att ta formen av en sedan. Även den ska gå i produktion i slutet av 2025.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.