Porsche tar stöd av Google för en bättre digital upplevelse

Porsche meddelar idag att man inleder ett utökat samarbetet med Google för att kunna erbjuda nya tjänster för navigering, röststyrning och ett ekosystem av appar i sina framtida fordonsgenerationer. Det genom en direkt integration av Google Maps, Google Assistant och en mängd olika appar tillgängliga via Google Play-butiken.

Planen är att samarbetet ska vara på plats till bilar som går i produktion i mitten av det här årtiondet. Det hela ska ge en bättre digital upplevelse. Genom den direkta integrationen med Porsches system kan förare navigera med planering av laddstopp och förlita sig med favoritapparna som man är bekant med.

– Våra kunder uppfyller en dröm med våra bilar. Förutom tidlös design och exceptionell prestanda vill de också ha en sömlös digital upplevelse. Detta ekosystem är ett resultat av integrationen av plattformar och appar som kunderna känner till från sina mobila enheter, säger Oliver Blume, styrelseordförande för Porsche AG.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.