Tesla och IF Metall hade framgångsrikt möte idag – ska träffas igen

Under förmiddagen idag höll Tesla och IF Metall förhandlingar. Mötet beskrivs som positivt, även om man idag inte har nått en överrenskommelse. Istället ska parterna mötas återigen i nästa vecka, skriver Dagens Arbete.

Tills dess ligger alla strejker och planerade strejker kvar. Det innebär bland annat att den varsel som är planerad vid 17 av Teslas skadeverkstäder som ska starta på fredag ligger kvar. Det vid sidan av den redan inledda strejken mot Tesla egna servicecenters.

– Vi har träffat Teslas ledning och inlett en diskussion. Vi kommer att träffas igen nästa vecka på måndag. Fram till dess ligger alla varsel kvar. Det är klart att utfallet hade varit sämre om de sagt att vi inte behöver ses mer. Nu ska vi ses igen på måndag och då fortsätta dialogen, säger IF Metalls avtalssekreterare Veli-Pekka Säikkälä till tidningen.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.