Produktionen av Polestar 3 har startat

I ett kort meddelande berättar Polestar att produktionen av märkets nästa bilmodell Polestar 3 har startat. Modellen byggs från och med nu vid en anläggning i Chengdu, Kina.

Från mitten av detta året kommer dessutom en första tidig testproduktionen att starta vid en anläggning i South Carolina, USA.

– Den här fantastiska bilen tar ett betydande steg framåt i och med produktionsstarten, som är en viktig milstolpe på vår resa mot att bli ett trebilsbolag i år. Vi har också uppnått lanseringsredo status vid fabriken i Ridgeville, South Carolina, och är på god väg mot våra planer att börja tillverka Polestar 3 i USA, säger Thomas Ingenlath, vd för Polestar.

Leveranserna av Polestar 3 kommer att starta till sommaren.

Polestar 3 är märkets nya stora flaggskepp och har lidit av stora förseningar parallellt med koncernsyskonet Volvo EX90. Med 3 lovar Polestar en lekfull elektrisk drivlina med dubbla motorer med kraften fokuserad på bakvagnen. Standardmodellen levererar totalt 360 kW (489 hk) och 840 Nm i vridmoment och lanseringspriset på den svenska marknaden är 970 000 kronor.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.