Polestar klarade målen för 2022 och leverade 51 500 bilar

På nyårsafton gav Polestars VD Thomas Ingenlath en föraning om att Polestar nådde sina leveransmål för 2022. Nu bekräftar Polestar uppgifterna i samband med att man summerat hela året.

Under 2022 leverade Polestar 51 500 bilar. Imponerande nog levererades nästan hälften under det sista kvartalet på året, närmare bestämt 21 000 bilar. Totalt ökade leveranserna för helåret med 80 procent jämfört med 2021.

Under detta året kommer Polestar fortsätta öka. Målet är att leverera 80 000 bilar. Det inkluderar främst Polestar 2 men också de första leveranserna av Polestar 3 under den senare delen av året.

– Jag är stolt över de många milstolpar vi uppnådde under 2022, särskilt den stora insatsen från vårt team som innebar att vi levererade vårt starkaste kvartal hittills och överträffade vårt globala volymmål på 50 000 bilar för året, berättar Thomas Ingenlath.

Utöver att Polestar startar leveranserna av Polestar 3 kommer man också lansera Polestar 4. Den kommer ta skepnaden av en eldriven suv-coupé.

Polestar 4?

– Vi är nu fullt fokuserade på 2023. Det kommer att finnas sedvanliga variationer mellan kvartalen, men jag är övertygad om att vi kan fortsätta aktivt hantera vår leveranskedja för att möta den växande efterfrågan på Polestar 2, samt påbörja de första leveranserna av Polestar 3 och lansera Polestar 4, avslutar Thomas Ingenlath.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.