Alla uppdateringar: Tesla slopar berömda T-loggan på nya Model S och Model X

I fredags kunde du här på Allt om Elbil läsa om att Tesla Model S och Model X nu går att få med en traditionell rund ratt. Det istället för den ”yoke”-ratt om de lanserades med förra året.

Samtidigt öppnade Tesla också upp beställningarna för de ”vanliga” Dual Motor-modellerna av Model S och Model X. Alltså varianterna utan det kraftfulla prestandapaketet Plaid.

Trots en lägre effekt har fyrhjulsdrivna Dual Motor-modellerna ändå rejält med prestanda. Model S klarar 0 till 100 km/h på 3,2 sekunder och Model X på 3,9 sekunder. Räckvidden är 634 respektive 576 kilometer (enligt WLTP) för de två modellerna.

Slopar T-loggan

I en kort uppdatering sammanfattar Tesla Sverige nu de ändringarna som tillkommit inför helgen.

En av de små detaljerna är bland annat att Tesla slopar den berömda T-logotypen bak på Model S och Model X. Istället ersätter logotypen med texten TESLA utskrivet.

Noterbart är också att Model X Dual Motor går att få med antingen 5, 6 eller 7 sittplatser. Model X Plaid kommer endast med 6 sittplatser. Dessutom får Tesla Model S och Model X Plaid också röda bromsok.

Från och med mars kommer det också bli möjligt för de Tesla Model S och Model X som levererats med en yoke-ratt att istället byta ut ratten mot en rund ratt. Priset för det är strax under 10 000 kronor och inkluderar monteringen. Om det kommer bli möjligt att byta åt andra hållet framgår inte.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.