Ora släpper priserna på elbilen Ora 400 Pro+ med längre räckvidd

I höstas lanserades Great Wall Motors lilla elbil Ora på den svenska marknaden. Först ut var modellen med namntillägget Ora 300 Pro med det ”lilla batteriet” vilket gav en räckvidd på upp till 310 kilometer.

Nu har Ora släppt priserna på en variant med ett större batteri och längre räckvidd. Ora 400 Pro+ har ett batteri på 63 kWh och en räckvidd på 420 kilometer.

Priserna för Ora 400 Pro+ startar på 499 900 kronor, det är 85 000 kronor mer än varianten med det lilla batteriet.

400 Pro+ får också parkeringsassistent, ventilerade säten med massage och ett glastak som särskiljer den från 300 Pro.

Genomgående är Ora en ganska trevlig, charmig och välkonstruerad elbil i ett efterlängtat småbils-segment. I höstas fick jag tillfället att ta en första titt och ge mig ut på en kortare provkörning i Ora 300 Pro. Mina intryck kan du se i videon nedanför. Mer om provkörningen kan du läsa här.

En tredje variant är också på gång. Den får lite fler sportiga attribut i form av flera konstrastdetaljer och tillägget GT i namnet. Datumet för lanseringen är dock inte klart.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.