E-handeln Carla inleder samarbete med Xpeng och ska erbjuda P7 med privatleasing

Pressbild: Xpeng

E-handelsplatsen Carla som fokuserar på att sälja elbilar online breddar nu sitt sortiment och inleder ett samarbete med Xpeng. Carla kommer att erbjuda privatleasing av Xpeng P7 som har svensk leveransstart i juni 2023.

Idag öppnar förhandsbokningen till privatleasingen. Det innebär att man som kund får prioritet till att beställa sin konfiguration av bilen. Det ska möjliggöra snabbare leverans.

– Vi på Carla är stolta över att vara först i Sverige med att erbjuda förbokning för privatleasing av Xpeng P7. Att ständigt bredda vårt utbud ligger helt i linje med vår långsiktiga vision om att förbättra upplevelsen att sälja, köpa och ha elbil, säger Patrik Illerstig, VD för Carla.

Carla delar inte med sig av några priser, eller andra detaljer kring leasingerbjudandet idag. Xpeng har presenterat elbilen P7 i två utföranden. En bakhjulsdriven Long Range-variant med upp till 530 kilometer i räckvidd och en fyrhjulsdriven prestandamodell med upp till 470 kilometer i räckvidd.

Xpeng har inte heller presenterat några officiella priser kring modellerna. Även om uppgifter har cirkulerat i media som pekar på 670 000 respektive 699 000 kronor för de två varianterna.

– Vi på Xpeng är självklart mycket glada att inleda ett samarbete med Carla. Vi delar ett starkt engagemang för smarta mobilitetslösningar som gör livet enklare, liksom ett starkt hållbarhetsåtagande, säger Andy Rietschel, Deputy Managing Director på XPENG.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.