Polestar 2 och Volvo XC40 får stöd för Waze direkt på skärmen

Förra året blev Renault först med att integrera navigeringsappen Waze direkt i bilens infotainmentsystem. Nu tar Polestar och Volvo också efter, som precis som Renault använder ett operativsystem baserat på Google Automotive OS.

Från och med nu kan förare av exempelvis Volvo XC40 Recharge och Polestar 2 installera Waze direkt i bilen. Waze-appen finns att hämta via Google Play Store i bilens infotainmentsystem.

Waze built-in, vår version av Waze för infotainmentsystem i bilen, tar bort telefonrelaterade krångel och distraktioner tack vare dess inbyggda och trådlösa funktioner. När fler förare går bort från att använda telefondockor och USB-kablar i sina bilar, ville vi tillhandahålla en engångsinstallation så att du snabbt kan navigera på vägarna utan att behöva en smartphone, skriver Waze/Google.

Waze har på senare tid rullat ut allt fler funktioner som ska underlätta för elbilister. Bland annat presenterade man förra månaden stöd för att hitta laddstationer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.