Alfa Romeos första elbil får namnet Milano – har premiär i april

Nu avslöjar Alfa Romeo att märkets första elbil får namnet Milano. Det som en hyllningen till staden där märket grundades år 1910. Alfa Romeo bekräftar också att Milano blir en liten SUV i B-segmentet. Den nya modellen kommer presenteras i april 2024.

– Med ankomsten av Milano under 2024 kompletterar Alfa Romeo sitt modellprogram och bemöter önskemålen från alla våra entusiaster och många fler. Milano är tänkt som ett symboliskt ”välkommen tillbaka” till alla våra Alfisti-fans, berättar Jean-Philippe Imparato ,VD för Alfa Romeo.

Under 2025 kommer Alfa Romeo att visa upp ytterligare en elbil och två år senare kommer hela Alfa Romeos utbud att vara 100 procent eldrivet.

– Milano är den första milstolpen i varumärkets övergångsprocess till el och har liksom Tonale den viktiga uppgiften att ytterligare stärka Alfa Romeos globala närvaro, avslutar Jean-Philippe Imparato. 

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.