Opel visar sina elbilar med två nyheter

I ett utskick till media visar Opel upp sitt utbud av elbilar. Här listas 10 elbilar i de flesta segmenten. Men en samlingsbild med åtta av modellerna döljer också två kommande modeller. En av dem är det senaste tillkännagivandet: Opel Frontera.

Opel Frontera kommer att ha premiär senare under året. Det kommer att bli märkets största elbil i portföljen, och väntas bygga på koncernplattformen STLA Large. Den ska kunna inhysa batteristorlekar från 85 och upp till 118 kWh, med räckvidder norr om 500 kilometer.

– Namnet Frontera är perfekt för vår nya spännande SUV-modell. Den kommer att ha en självsäker karaktär och vara placerad mitt i marknadens centrum, kommenterar Florian Huettl, VD för Opel.

Den andra modellen som gömmer sig under skynket är nästan generationen av Opel Grandland. Under året kommer nämligen den modellen att lanseras som en elbil.

Opels kompletta portfölj

Idag erbjuder Opel som sagt 10 elbilar. Dessa är Opel Corsa, Astra, Astra Sports Tourer, Mokka, Combo, Zafira, Rocks, Combo Cargo, Viavaro och Movano.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.