Så mycket kostar elkombin Volkswagen ID.7 Tourer – säljstart!

För ett par veckor sedan visade Volkswagen upp kombiversionen av Volkswagen ID.7 – ett friskt tillskott i ett omtyckt segment. Nya ID.7 Tourer får ett bagageutrymme som lastar upp till 605 liter upp till bakre stolsradens överkant, och hela 1714 liter med helt fällt baksäte. Dragkroken får 1000 kg.

Nu har de svenska Volkswagen-handlarna öppnat orderböckerna, och presenterar priserna för den första varianten av Volkswagen ID.7 Tourer som släpps. Det är ID.7 Tourer Pro som är bakhjulsdriven och utrustad med en motor på 210 kW (286 hk). Det som kännetecknar Tourer Pro är ett batteripaket på 77 kWh och en räckvidd på upp till 604 kilometer (WLTP). Snabbladdning är möjlig med upp till 175 kW.

I en Edition-paketeringen som inkluderar en rad tillval och tillbehör erbjuds Volkswagen ID.7 Tourer för 659 900 kronor. Ett påslag på 5 000 kronor mot sedanvarianten av ID.7.

– En stor eldriven kombi med lång räckvidd, hög komfort och generöst med utrymme är efterlängtad av många. Vi är glada över att nu ha öppnat ID.7 Tourer Pro och att vi från start kan erbjuda den i en välutrustad Edition-version med högt kundvärde. Vi tror förstås att ID.7 Tourer har goda förutsättningar att bli en ny Sverige-favorit, inte minst bland tjänstebilsförare, säger Sten Forsberg, chef Volkswagen Sverige. 

Större batteri på gång

Senare väntas också en Tourer Pro S lanseras. Det med ett större batteri på 86 kWh som kan snabbladdas med upp till 200 kW. Räckvidden för det stora batteriet är upp till 685 kilometer (WLTP).

De första leveranserna av ID.7 Tourer kommer starta runt halvårsskiftet, skriver Volkswagen Sverige.

Bonus: Peter Esse har kollat in Volkswagen ID.7 Tourer:

Och även Roger Åberg från Feber:

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.