Lynk & Co lanserar sin första elbil 2024 – med målet om minskat bilägande

Genom ett enklare bilägande och bildelning vill Lynk & Co bidra till minskade utsläpp. Det långsiktiga målet är att nå nettonollutsläpp senast 2040. Fram tills dess har företaget lagt fram en strategi med flera delmål.

Ett av de första delmålen är lanseringen av märkets första elbil. Den kommer 2024. Några fler detaljer om den kommande elbilen avslöjar dock inte Lynk & Co om för tillfället. Men fler kommer det att bli och från 2030 kommer man bara att erbjuda elbilar.

Just övergången till elbilar är bara en del av Lynk & Cos planer. Långsiktigt vill man också lansera fler mobilitetstjänster vilket gör att kunderna i större utsträckning delar på bilar.

– Ja, övergången till elbilar är ett viktigt steg. Men vi har en större bild i åtanke, en som inkluderar bilens hela livscykel, från produktion till användning. Framför allt tror vi på att använda färre bilar bättre och att frigöra utrymme i våra städer för grönare och mer välkomnande stadslandskap, skriver Alain Visser, VD Lynk & Co i ett brev.

– Jag är övertygad om att folk i allt högre grad inte vill äga en bil. De vill ha tillgång till enkel, flexibel rörlighet, särskilt i det nuvarande globala ekonomiska klimatet, tillägger Alain Visser.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.