Honda smyger ut priset på nya elbilen Honda e:Ny1 – från 530 100 kr

Förra året visade Honda upp ett nytt koncept på en ny elbil som ska kommer under 2023. Namnet är Honda e:Ny1 och modellen tar formen av en mellanstor SUV.

– Den här bilen erbjuder den unika blandningen av dynamik, teknik och design som Honda är känd för. Den kommer att vara ett utmärkt alternativ för familjer som letar efter sin första elbil, sa Katsuhisa Okuda, chef för Honda Motor Europe i samband med konceptpremiären förra året.

Detaljerna om modellen har varit få, och Honda har inte kommunicerat så mycket kring den nya elbilen. Men nu har man helt plötsligt i tystnad släppt en hel del nytt om modellen – och de svenska priserna.

Honda e:Ny1 kommer att få ett batteri på 68,8 kWh och kommer preliminärt erbjuda en räckvidd på 400 kilometer (WLTP). Det ska vara möjligt att snabbladda från 10 till 80 procent på omkring 45 minuter. Modellen är också utrustad med Hondas förarassistanssystem Honda Sensing.

Honda berättar också att pekskärmen till infotainmentsystemet är på 15,1 tum och som standard finns stöd för Apple CarPlay, Android Auto och trådlös mobilladdning. Honda e:Ny1 kommer i två utrustningsnivåer, och basmodellen Elegance startar på 530 100 kronor.

Hoppar man upp ett snäpp till Advance-nivån får man tillägg som panoramaglastak, multivykamerasystem, parkeringshjälp, elmanövrerad bagagelucka samt uppvärmd ratt. Då startar priserna på 570 100 kronor.

Honda kommer också erbjuda privatleasing från 9 995 kronor per månad, med en avtalstid på 36 månader och en årlig körsträcka på 1000 mil.

– En djärv, flytande designexteriör, kopplad till en toppmodern drivlina, som kompletteras av en avancerad och sofistikerad interiör. e:Ny1 är bilen med noll utsläpp för den nya generationen, skriver Honda om modellen.

När leveranserna startar framgår dock inte av uppgifterna.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.