Nytt koncept på elsuv från Honda – ger en fingervisning om framtida elbilar

I samband med motormässan i Peking visar Honda upp ett koncept på en elbil. Konceptet tar formen av en tvådörras-elsuv. I första hand är modellen ämnad för den kinesiska marknaden, men konceptet Honda SUV e:concept visar dock vägen för företagets framtida designspråk.

SUV e:concept innehåller också en demonstration på Hondas nya förarassistanssystem med 360 gradersbevakning runt bilen. Systemet ska också komma med förutsättningar och kunna ta beslut i en större utsträckning vilket ska underlätta körning både på motorväg och i stadstrafik.

Konceptet har fått en stilren och reglagelös interiör. I mittkonsolen finns en vertikal svävande touchskärm och en uppsendeväckande rektangulär ratt. I övrigt har Honda inte delat med sig av några ytterligare detaljer.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.