Nya Tesla-modeller kommer att designas i Tyskland och Kina

I samband med Battery Day meddelade Tesla att man kommer att bygga en konkurrenskraftig elbil med startpris på omkring $25 000. Det kommer inte vara en prispressad Tesla Model 3, förtydligar nu Teslas Vd Elon Musk.

Den lägre prissatta bilen kommer vara mindre än Tesla Model 3. Elon har tidigare kommunicerat planerna på att bygga en mer kompakt bil utformad för den Europeiska marknaden. Likaså har man sökt designtalanger till fabriken i Kina. Elon förtydligar nu också detta.

På sikt kommer Tesla att designa bilar lokalt för de lokala marknaderna. Det innefattar både bilar designade i Tyskland och i Kina. Planerna ligger dock minst tre år bort i tiden. Först ska Tesla prioritera att få ut Cybertruck, Roadster och Semi. Dessutom ska elsuven Tesla Model Y lanseras i Europa i början på nästa år och senare under året också få igång tillverkningen av Model Y i Europafabriken.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.