Nya lagen: Tysklands bensinstationer måste erbjuda snabbladdning

Olaf Scholz vid IAA Mobility.

Tyskland ska nu ta ett jättekliv framåt i elektrifieringen och utbyggnaden av laddinfrastruktur i landet. Under bilmässan IAA Mobility presenterade förbundskanslern Olaf Scholz nya tuffa regler som landets bensinstationer måste följa.

– Vi kommer att vara det första landet i Europa att införa en lagstiftning under de närmaste veckorna som kommer att kräva att nästan alla bensinstationer måsta erbjuda snabbladdning på minst 150 kW för alla elbilar, sa Olaf Scholz under bilmässan.

Tyskland är Europas största bilmarknad och har idag runt 90 000 publika laddpunkter. Till 2030 har landet som mål att utöka till minst en miljon laddpunkter. Han kritiserade den bristande laddinfrastrukturen i landet, speciellt på landsbygden. Något som han menar hämmar skiftet till elbilar.

Landet har idag 1,2 miljoner elbilar. Målet är att 15 miljoner av landets bilar ska vara elbilar till 2030.

Fotnot: Olaf Scholz har en ögonlapp efter en joggingolycka i förra veckan: ”Det ser värre ut än vad det är”.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.