Renault visar extra stora Kangoo E-Tech med fler sittplatser

Renault har visat upp en ny större version av sin eldrivna minibuss Renault Kangoo. Den nya Renault Grand Kangoo E-Tech har plats för upp till sju personer i en modulär säteskonfiguration. ”Passagerar- och lastutrymmet är större än någonsin”, betonar Renault.

Renault Grand Kangoo E-Tech får tre säten på andra raden och två på den tredje. Under den andra stolsraden gömmer sig också ett förvaringsfack på 58 liter. Ytterligare förvaringsutrymme finns i bagaget som lastar 500 liter.

Med den tredje stolsraden bortplockad och andra raden fälld kan bilen lasta hela 3750 liter. De fem sätena bak är alla skjutbara, fällbara och avtagbar. Det ska möjliggöra upp till 1024 unika säteskonfigurationer enligt Renault. Samtliga fem säten är kompatibla med isofix vilket gör det enkelt att montera barnstolar.

Grand Kangoo E-Tech får ett batteri på 45 kWh och ska erbjuda en räckvidd på upp til 265 kilometer (WLTP). AC-laddning är möjlig med upp till 22 kW och laddar batteriet från 15 till 80 procent på 2 timmar och 40 minuter. DC-laddning med en laddeffekt på 80 kW finns som tillval.

Skåpbilen drivs framåt av en motor på 90 kW. I Eco-läget kan räckvidden utökas ytterligare. Det läget begränsar motoreffekten till 56 kW och toppfarten till 110 km/h. Beställningar öppnar mot slutet av året med de första leveranserna i början av 2024.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.