Nya detaljer om Sverigeaktuella el-pickupen Isuzu D-Max EV

I förra veckan kom nyheten om att Isuzu D-Max ska lanseras som en eldriven pickup. Dessutom har den svenska importören redan bekräftat att den kommer till Sverige under 2025. Nu har konceptets ställts ut på bilmässan i Bangkok och med det får vi en del nya detaljer om konceptet.

Pickupen blir givetvis fyrhjulsdriven från två motorer. Den främre motorn är på 40 kW och den bakre är på 90 kW. Tillsammans producerar de 130 kW (178 hk) med ett vridmoment på 325 Nm. Toppfarten är 130 km/h.

Isuzu berättar också att det eldrivna konceptet har ett batteri på 66,9 kWh, men nämner inget om förväntad räckvidd eller laddningskapacitet.

På flaket får pickupen lasta 1000 kg och dragkapaciteten anges till 3,5 ton.

De slutliga specifikationerna för den produktionsklara D-Max EV lär komma senare under detta året.

– Det här är en riktigt efterlängtad lansering. Vi får ständigt frågor från företag och myndigheter som söker eldrivna alternativ som en del i sitt hållbarhetsarbete. Isuzu D-Max BEV gör att vi kan möta detta, och dessutom med en eldriven pickup som klarar att mäta sig med i princip vilken annan pickup som helst på den svenska marknaden, sa Per Håkansson, märkeschef för Isuzu på International Motors Nordic AB tidigare i veckan.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.