Ny rymlig elbil från Ford – här är E-Tourneo Courier

Ford har nu presenterat sin nästa eldrivna skåpbil i Ford Tourneo-familjen. Det är Ford E-Tourneo Courier som har plats för fem personer och en större mängd packning i det rymliga bagaget. Modellen riktar sig till de som har behov av en elbil med god lastkapacitet men man har också tagit en inriktning till de med en äventyrlig livsstil.

– Spännande nya produkter som E-Tourneo Courier är Fords framtid i Europa. Elektriska, roliga och drivna av ett rastlöst sökande efter nästa äventyr. Vår nya helelektriska multiaktivitetsbil är det senaste exemplet på vår globala miljard-satsning för att skala upp elbilsproduktionen och leverera fler uppkopplade ”vill-ha” produkter till våra kunder, berättar Jim Farley, Fords vd och koncernchef.

E-Tourneo Courier har en elmotor på 100 kW (136 hk), men någon information om batteristorlek eller räckvidd får vi inte för tillfället. Men det ska vara möjligt att snabbladda med upp till 100 kW vilket ska ge 10 till 80 procent på 35 minuter. För hemmaladdning finns en AC-ombordladdare på 11 kW – då är det möjligt att ladda från 0 till 100 procent på 5,7 timmar. Det blir då möjligt att uppskatta en batteristorlek på runt 60 kWh.

– Vi designade E-Tourneo Courier för att våra kunder ska få ut det mesta av livet – vare sig de är ute med familj och vänner eller när de behöver lasta utrustning så som cyklar i bagageutrymmet och exteriördesignen bevisar detta ”no-nonsense” tankesätt, säger Amko Leenarts, designchef, Ford, Europa.

– Den SUV-inspirerade designen är robust utvändigt och samtidigt rymlig inuti, de moderna elbilsdetaljerna ger en exklusiv ”touch” och positionerar tydligt E-Tourneo Courier som en del av Fords elektriska revolution, fortsätter Amko Leenarts.

Den eldrivna E-Tourneo Courier är rymligare än den utgående Tourneo Corurer och lastar 44 procent mer i bagaget. Lastvolymen är 395 liter (eller hela 708 liter lastat ända upp till taket). Dessutom finns det praktiska förvaringsmöjligheter i mittkonsolen och en frunk som rymmer 44 liter. Dragkroken får dra 750 kilo.

Bland höjdpunkterna i kupén lyfter Ford fram en digital instrumentpanel och en 12-tums pekskärm med Fords senaste infotainmentsystem. Det har stöd för trådlös Apple CarPlay och Android Auto.

Trådlösa uppdateringar ska säkerställa att E-Tourneo Courier håller sig uppdaterad och blir bättre med tiden.

Priserna presenteras närmare lansering. Tillverkningen kommer att starta under andra halvan av 2024 vid Fords produktionsanläggning i Craiova, Rumänien. Det är samma fabrik som Ford kommer att producera Ford Puma som också kommer som elbil nästa år.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.