Sverige snuvas på nya elbilen Lancia Ypsilon

Lancia lanserar snart sin första elbil Lancia Ypsilon. Den kompakta elbilen presenterades förra månaden med löftet att introducera ”premium till småbilssegmentet”. Den som hoppas på en snabb lansering i Sverige kommer däremot bli besviken.

Planerna framåt inkluderar nämligen inte Sverige. Först ut efter Italien är Belgien och Nederländerna under detta året. Efter det står Frankrike, Spanien och Tyskland på tur under 2025.

Interiören ska bli lyxig.

Lanseringen gör Lancia nämligen omsorgsfullt och långsamt. Planen är att sälja hälften av bilarna via nätet och den andra hälften genom noga utvalda återförsäljare. För Lancia är det viktigt att garantera en känsla av premium med ”uppmärksamhet på detaljer, förmågan att förutse kundernas behov, förstklassig service genom hela kundresan”. Därför rullar man ut bilen långsamt för att kunna lyssna in kundernas önskemål, och feedback.

Lancia Ypsilon bygger på en elbilsplattform från moderbolaget Stellantis. Den får ett batteri på 51 kWh, och ska leverera upp till 403 kilometer på en laddning. Bilen drivs av en motor på 115 kW (156 hk). Batteriet kan laddas från 20 till 80 procent på 24 minuter vid snabbladdning.

Relaterad läsning: Nu får vi veta mer om elbilen Lancia Ypsilon – lyxversionen först ut.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.