Nu kan du ladda elbilen på Öresundslinjen

Nu kan förare som reser med Öresundslinjen som går mellan Helsingborg och Helsingör ladda sina elbilar ombord på färjan under överfarten. Fyra snabbladdare på 150 kW med två laddpunkter vardera finns installerade på de två elfärjorna Aurora och Tycho Brahe.

Det innebär att åtta elbilar kan ladda vid varje övergång. På ett år blir det upp till 260 000 elbilar som kan laddas. Öresundslinjen menar att laddarna kommer ge stora besparingar för resenärerna som inte behöver söka upp laddstationer på fastlandet.

Laddaren ombord.

– Eftersom laddaren är så effektiv kan elbilsägaren spara en hel timme genom att spendera 20 minuter på färjan. Förutom kortare laddningstid, sparas körtid och kilometer över bron och dessutom behöver ingen tid läggas på att leta efter en laddare som kanske redan är upptagen av någon annan, säger VD Kristian Durhuus.

– Andelen elbilar ökar hela tiden och ju fler bilar som kör ut på vägarna, desto större behov av snabb och flexibel laddning. Här kan du kombinera en paus från körningen och samtidigt ladda din bil med förnybar el och upp till 250 kilometer i räckvidd, fortsätter Kristian Durhuus.

Laddplatserna bokas i samband med biljettbokningen, men kostar inget extra utöver elförbrukningen vid laddningen. Både Tycho Brahe och Aurora drivs av grön förnyelsebar el, och elen de för vidare till elbilarna är densamma.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.