Ford Capri kommer som eldriven coupé-crossover – fångad på bild

Nästa år kommer helt eldrivna Ford Explorer som är speciellt utvecklad för Europa och bygger på Volkswagens MEB-plattform. I görningen finns fler elbilar på gång, och nu har ytterligare en av dessa synts till.

Det är brittiska AutoCar som kommit över bilder på en maskerad eldriven coupé-crossover som påstås få namnet Ford Capri. Visserligen är inte namnet officiellt bekräftat, men det är det som cirkulerar runt.

Även den här bilen bygger på MEB-plattformen och lär prestanda- och formatmässigt motsvara en Volkswagen ID.5. Vi kan då förvänta oss ett batteri på 77 kWh och en räckvidd på strax över 500 kilometer. Beroende på konfiguration landar motoreffekten på mellan 150 och 220 kW.

De maskerade bilderna kan du se via AutoCar nedan:

Ford har fler elbilar på gång i Europa och har tidigare bekräftat att man kommer att lansera en elbil under namnet Ford Puma. Den får ett kompaktare format och är något som Ford kommer visa upp nästa år.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.