Nio presenterar nya coupésuven Nio EC7 – strömlinjeformat med mycket kraft

På julafton visade den kinesiska elbilstillverkaren Nio upp den nya elbilen Nio EC7. Den tar formen av en coupésuv som placerar sig som ett mer strömlinjeformat alternativ till den fullstora suven Nio EL7.

Precis som Nios andra modeller kommer Nio EC7 också med tre batteristorlekar. 75, 100 eller 150 kWh där det största batteriet ännu inte lanserats. Räckvidderna blir då antingen 490, 635 eller 940 kilometer beroende på batteristorlek enligt den mycket generösa kinesiska körcykeln CLTC.

Uppskattningsvis motsvarar räckvidderna för de olika batterierna 400, 500 och 700 kilometer enligt vår europeiska mätcykel WLTP.

Nio EC7 blir också rejält kraftfull, precis som Nios andra modeller. Den delar plattform med Nio EL7 och får samma fyrhjulsdrivna drivlina som producerar 644 hästkrafter. Den aerodynamiska formen gör den däremot lite snabbare och EC7 klarar 0 till 100 km/h på 3,8 sekunder.

Nio beskriver EC7 som en lyxig och högpresterande modell. Interiören känner vi igen från Nios andra bilmodeller och är så klart också konstruerad av hållbara och återvunna material.

Nio har inte avslöjat om Nio EC7 är aktuella för Europa. Först ut är lansering i Kina i april. Den större fullstora suven Nio EL7 kommer däremot till Sverige i början på nästa år. I Sverige kostar EL7 med ett batteri på 100 kWh från 1 069 000 kronor – EC7 lär placera sig omkring den nivån också.

Missa inget
En till två gånger i månaden får du ett trevligt nyhetsbrev med en sammanfattning av de senaste nyheterna. Det är helt gratis.
Kristofer är grundaren av Allt om Elbil. Följer utvecklingen av elbilen med fascination sedan 2016. Kör självklart också elbil. Mer information och kontakt.